Veel gestelde vragen

FAQ

Een woning of parkappartement kopen is een belangrijke beslissing. Je moet knopen doorhakken en beslissingen nemen. Dat is niet altijd makkelijk. Dus wil je antwoorden op je vragen. Logisch.

Onze bouwadviseur beantwoordt veelgestelde vragen


Ja, voorlopig heeft 2B2C (‘to be to see’) ervoor gekozen om de ontwikkeling in Hoog Beerzel prioriteit te geven. Het is voor ons belangrijk om jouw thuis- en woonomgeving uniek te maken….zoals jij ook uniek bent.

Hiervoor werken we samen met vooraanstaande architecten en een zeer ervaren team, dat we samenstellen op basis van hun creativiteit en specialiteiten.

Johan Cattersel, zaakvoerder van 2B2C, werd letterlijk op deze locatie geboren. Zijn papa legde in de jaren ‘30 het aangrenzende bos en park aan en creëerde zo de basis van Hoog Beerzel. Tot op vandaag werkt Johan elke dag in het witte gebouw naast Hoog Beerzel. Dit is bijzonder want daardoor bouwen wij voor onze buren ... en met je buren wil je een goede relatie uitbouwen. Aandacht voor een mooie hedendaagse architectuur én een uitstekende bouwkwaliteit en service liggen dan voor de hand.

Natuurlijk! Je kiest in de eerste plaats voor een specifiek bouwproject. En Hoog Beerzel heeft karakter! Landelijk gelegen met een hedendaagse, strakke en tijdloze architectuur die naadloos aansluit op de omgeving.

In een volgende stap kies je jouw woning uit de opties binnen ons project. Graag modern of liever iets klassieker? Een plat of hellend dak? Een zuidelijk, westelijk of oostelijk gerichte tuin? Een appartement, villa of compacte gezinswoning? Aan jou de keuze. Het ontwerp en de indeling liggen vast. Tenzij je vroeg beslist. Dan krijg je zelfs daar inspraak in. De afwerking en inrichting bepaal je uiteraard helemaal zelf. Van je favoriete keuken en badkamerafwerking tot de vloeren.

Standaard voeren wij alle werken uit en leveren we de woonst instapklaar af. Steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Dat kan! In dat geval leveren we een cascowoning op: een winddichte ruwbouw. Of we gaan een stap verder en zorgen ook voor de pleisterwerken en technieken (verwarming, ventilatie, enz.) terwijl jij de binnenafwerking aanpakt. Het spreekt voor zich dat jouw keuze vastgelegd wordt in het contract.

Zodra de formaliteiten in orde zijn, betaal je een voorschot op de bouwgrond. We beschrijven alle kosten in het contract zodat je meteen het totaalbudget kent. Zodra we effectief beginnen bouwen, betaal je ons in vooraf bepaalde schijven.

Nee. Bij 2B2C Projects koop je onder het stelsel van nieuwbouw, ook wel bekend als de wet Breyne. Zo ben je volledig zeker van je investering. Bovendien stelt een erkende bank zich 100% borg voor 2B2C Projects.

Nee, dat doen wij voor jou. We ontwikkelen elke woning en appartement als een BEN–‘bijna energieneutraal’- gebouw. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs. Het bijzondere aan BEN-gebouwen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

Omdat alle gebouwen in Hoog Beerzel een E-peil lager dan 30 hebben, zal je sowieso gedurende de eerste 5 jaar kunnen genieten van 50% korting op je onroerende voorheffing. En je krijgt de mogelijkheid om optioneel nog extra energiebesparende maatregelen te treffen om aan een korting van 100% korting te komen. Reken voor je beslissing op persoonlijk advies van onze experts.

We denken samen met jou aan zowel comfort als budget op korte en lange termijn. Je investering in duurzaamheid levert je immers nog decennialang financieel voordeel op. Zodra de isolatie, verwarming, ventilatie, zonnepanelen, … geïnstalleerd zijn, ontvangen wij bovendien de keurders.

Dat staat duidelijk in het contract. 2B2C Projects werkt met een voltooiingswaarborg. Dat wil zeggen: jij zet je handtekening en weet perfect voor welke datum je inhuist.

Nog vragen?

Stel ze gerust aan onze bouwadviseur! Neem met ons contact op info@2b2c.be of bel ons 0471/23 24 25.

Het 2B2C team.